Saturday, April 11, 2009

An Ancient Names of Malay Peninsula


Golden Chersonese


Golden Chersonese is the ancient name to refer to the Malay Peninsula by Claudius Ptolemy or Claudius Ptolemaeus (Greek: Κλαύδιος Πτολεμαῖος; c. 90 – c. 168), known in English as Ptolemy, he was a Greek-speaking geographer, astronomer, and astrologer. During the Roman time, the Malay Peninsula developed an international reputation as a source of gold, hence the name was given.


A 15th century manuscript copy of the Ptolemy world map, reconstituted from Ptolemy's Geographia (circa 150), indicating the countries of "Serica" and "Sinae" (China) at the extreme east, beyond the island of "Taprobane" (Sri Lanka, oversized) and the "Aurea Chersonesus" (Malay Peninsula).


source : http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Chersonese


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Suvarṇabhumī

Suvarṇabhumī
or pali Suvaṇṇabhumī, is the name of a land mentioned in many ancient sources such as the Chronicle of Sri Lanka ("Mahavamsa"), some stories of the Jatakas, and Milinda Panha. Literally, this name means "Golden Land" or "Land of Gold", and might be a region named "Aurea Regio" in "India beyond the Ganges" of Claudius Ptolemy.

There is a common misunderstanding that the Edicts of Ashoka mention this name. The truth is the Edicts relate only the Kings' names and never reference Suwannaphum in the text.[citation needed] Moreover, all of the Kings referenced in the text reigned their cities in the region that located beyond the Sindhu to the west. The misunderstanding might come from a mixing of the story of Ashoka sending his Buddhist missionaries to Suwannaphum in "Mahavamsa" and his Edicts.


Insular Southeast Asia theory


One theory is that it referred to a powerful coastal/island kingdom in present-day Indonesia and Malaysia, possibly centered on Java. This theory is based on such a kingdom's potential for power and wealth (hence, "Land of Gold") as a hub for sea-trade and on vague descriptions provided by contemporary Chinese pilgrims to India. Due to the Chinese writing system, however, the interpretations of Chinese historical sources are based on supposed correspondences of ideograms – and their possible phonetic equivalents – with known toponyms in the ancient Southeast Asian civilizations

source : http://en.wikipedia.org/wiki/Suwannaphum


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ophir


Ophir (Hebrew: אוֹפִיר, Standard Ofir Tiberian ʾÔp̄îr) is a port or region mentioned in the Bible, famous for its wealth. King Solomon is supposed to have received a cargo of gold, silver, sandalwood, precious stones, ivory, apes and peacocks from Ophir, every three years.

Waterfall on Mt. Ophir

Mount Ophir (Gunung Ledang)

Elevation 1,276 metres (4,186 feet)
Location Peninsular Malaysia
Range Titiwangsa
Coordinates 02°22′27″N 102°36′28″E
There are a few popular opinions regarding the origin of the mountain's name. According to one opinion, ancient history points to the mountain being the site of rich gold deposits, luring traders from as far as Greece and China. The name ‘Ophir’ itself is thought to have originated from the Hebrew language. In the 14th Century, the Chinese seafarers plying the Straits of Malacca called it ‘Kim Sua’ meaning the ‘Golden Mountain’. Another source said that the Javanese during the period of the Majapahit empire named the mountain ‘Gunong Ledang’, which means ‘mount from afar’.

source :
http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Ophir
http://en.wikipedia.org/wiki/Ophir

Thursday, January 01, 2009

Protocols of Zion (dwi bahasa)

Artikel yang ada di sini sy petik dari posting saudara dollahbadawi (id forum) dari forum tranungkite.net. Moga kita dapat memahami dan mempelajari siapakah sebenarnya orang2 yahudi ini, bagaimanakah mereka berfikir dan paling penting, memahami apakah yg terkandung dalam Protocols Of Zion yg menjadi menjadi pegangan hidup mereka..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Mon Dec 15, 2008 8:26 pm


Aku janjikan akan mengulas buku The International Jews (henry Ford) dan Buku The Scarlet and the Beast (john Daniel). Sebelum tu aku akan perkenalkan istilah dahulu....

1. Jews = Orang Yahudi
2. Gentiles/Goyyim = Non - Jews, Orang bukan yahudi yang Yahudi anggap binatang berkaki dua.. inferior races..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Mon Dec 15, 2008 8:36 pm

Protocol No 1 :

Behold the alcoholic animals, bemused with drink, the right to an immoderate use of which comes along with freedom. It is not for us and ours to walk that road. The peoples of the GENTILES are bemused with alcoholic liquors; their youth has grown stupid on classicism and from early immorality...

Ini merupakan salah satu yang terkandung dalam protokol no 1.. yahudi tidak minum arak malah sangat2 melarang kaum kerabat mereka meminum arak tetapi merekalah merupakan tokey arak2 berjenama (Mantini, carlsberg, Jack Hunter, Heineken) untuk diminum oleh orang Gentiles....

Henry ford menulis bahawa keuntungan penjulan arak mengalir dengan begitu banyaknya ke poket yahudi...

Pihak yahudi menggunakan arak untuk menidakwaraskan pemikiran Gentiles supaya mereka mabuk dan tidak berfikir pasal perkara2 keutamaaan seperti agama, ekonomi dan ilmu....

Bila fikiran tidak waras dan mabuk.. maka takde apa2 berguna pon..

Arak termaktub dalam al_ Quran adalah memabukkan dan haram..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Mon Dec 15, 2008 9:01 pm

WE HAVE FOOLED, BEMUSED AND CORRUPTED THE YOUTH OF THE "GENTILES" BY REARING THEM IN PRINCIPLES AND THEORIES WHICH ARE KNOWN TO US TO BE FALSE ALTHOUGH IT IS THAT THEY HAVE BEEN INCULCATED..... ()

Mereka mengajar kita dengan teori yang salah dan tidak masuk akal tetapi dijadikan seolah2 macam satu fakta yang perlu diterima....

Pihak yahudi laknat telah mengeluarkan Teori Darwin yang dipaksa kita menganutnya bagi yang mengambil Subject Genetic, Cell Biology, Molecular Biology....Teori ini dianut oleh kebanyakkan saintis genetic dan molecular biology di dunia ini.... malah masa aku blaja dulu pon aku menulis nota kuliah yang ada pasal teori darwin ni....

Lagi satu fakta yang pihak yahudi keluarkan adalah memakan organ dalaman seperti hati baik untuk kesihatan seperti mana kita belajar dalam bab2 pemakanan....

namun Nabi kita tidak menggalakkan kita makan organ dalaman...ini disebabkan hati merupakan organ di mana segala toksin, bahan beracun dikumpulkan untuk dineutralkan.... so kat hati merupakan tempat di mana kepekatan toksin paling tinggi....


mag :

Well done bro. pls carry on until the end.

masalah hati ni mmg Nabi melarang kita mkn lebih. tetapi inilah yg diserapkan dlm minda dan kehidupan kita.

begitu juga memakan buah selepas makan nasi/main course. Nabi memakan buah sebelumnya utk memudahkan penghadaman dan mereka mmg ikut yg terbaik termasuk digali drpd al-quran sebaliknya muslim yg kurang merujuk kpd Kitab Allah ini

Inilah kelemahan kita lebihkan rujukan penipu yahudi laknatullah dan tinggalkan rujukan kpd al-quran dan sunnah Nabi dlm segala aspek


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted: Mon Dec 15, 2008 9:07 pm

lulea :

kalu rajin carile pergerakan yahudi macam agudah, rothchild, illuminati..gua ada semua ni, cuma malas nak tulis..panjangle..yang terbaru, anastacia..mesti korang terkezut banyak pergerakan halus dia orang..aku pernah kerja dengan pengikut pengikut ni...pak arab lagile ramai dalam pergerakan ni..sebab nak duit!

dollahbadawi :

rilek bro.. pasal pergerakkan tu mmg ada dalam perancangan nak tulis pas ni..

pasal rothchilds, rockefeller, jangan risau aku akan tulis lagi.. banyak pengikut mereka kat dunia ni. kat malaysia pon ada..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted: Mon Dec 15, 2008 9:24 pm

Protocol No 11 :

The GOYIM are a flock of sheep, and we are their wolves. And you know what happens when the wolves get hold of the flock?

Sepeti mana seekor anjing pengembala mengawal beratus2 ekor kambing seperti itu juga Yahudi laknat nak wat kat Gentiles......walaupon mereka sedikit sahaja di dunia ni namun mereka cuba menguasai Gentiles yang jauh lebih banyak dengan kepakaran, ilmu, ekonomi mereka.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted: Mon Dec 15, 2008 9:56 pm

Protocol no. 11

SECRET MASONRY WHICH IS NOT KNOWN TO, AND AIMS WHICH ARE NOT EVEN SO MUCH AS SUSPECTED BY, THESE "GOY" CATTLE, ATTRACTED BY US INTO THE "SHOW" ARMY OF MASONIC LODGES IN ORDER TO THROW DUST IN THE EYES OF THEIR FELLOWS

Freemason merupakan salah satu pertubuhan yang merupakan cabang zionisme untuk melaksanakan Protocol of Zion dan menyesatkan Gentiles....para freemason menyusup dalam Islam dan membawa fahaman Islam Liberal...salah satu pengikut freemason membawa Islam liberal adalah Amina Wadud yang menjaadi Imam dalam solat berjemaah bersama orang lelaki...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Wed Dec 17, 2008 5:04 pm

Protocol No. 22: The Power of Gold

IN OUR HANDS IS THE GREATEST POWER OF OUR DAY - GOLD: IN TWO DAYS WE CAN PROCURE FROM OUR STOREHOUSES ANY QUANTITY WE MAY PLEASE.

Mmg tidak dinafikan bahawa yahudi telah menguasai kebanyakkan emas di dunia ini melalui Akta Federal Reserve yang ditandatangani oleh President Woodrow Wilson pada tahun 1913. Pada masa tu semua emas mestilah diserahkan kepada Federal reserve bank (yang merupakan bank persendirian yang dikuasai oleh Yahudi laknat seperti Rothchilds, Rockefeller, J.P. Morgan. Colenel House, Krupp, dan beberapa lagi Yahudi yang kaya raya) untuk ditukarkan kepada satu bil tender yang skang dikenali sebagai dollar US. Emas pada masa tu mestilah diserahkan kepada federal reserve dan sesapa yang simpan emas akan kena penjara dan denda. so semua orang kat US tukar emas kat ferderal reserve dan simpanan emas kat yahudi2 laknat tersebut bertambah...

pada 2 tahun kemudian, kertas tender bill berkenaan telah dijatuhkan nilainya sebanyak 41% dimana masa awal2 tukar emas nilainya 1 tender bill tu bersamaan satu auns emas. tetapi nilainya telah dijatuhkan sebanyak 41% dimana tender bill tersebut tak dapat lagi beli emas sebanyak 1 auns

Dalam al-Quran menyatakan barang berharga bagi manusia mengikut keutamaan di bawah adalah

1. Makanan
2. Emas
3. Perak....

tetapi kita dimomokkan oleh yahudi duit adalah perkara paling berharga pastu platinum pastu berlian.....


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted: Thu Dec 18, 2008 11:26 pm

Protokol No. 20 :

Economic crises have been produced by us for the Gentiles by no other means than the withdrawal of money from circulation. Huge capitals have stagnated, withdrawing money from States, which were constantly obliged to apply to those same stagnant capitals for loans. These loans burdened the finances of the State with the payment of interest and made them the bond slaves of these capitals .... The concentration of industry in the hands of capitalists out of the hands of small masters has drained away all the juices of the peoples and with them also the States ....

Ini menunjukkan bahawa segala krisis ekonomi sedunia yang berlaku beberapa kali semenjak 1929 sehinggalah krisis ekonomi dunia yang berlaku sekarang adalah kerja2 perancangan teliti para Yahudi laknat untuk menjatuhkan ekonomi negara lain yang dihuni oleh gentiles...apabila ini berlaku maka salah satu pengikut yahudi2 laknat berkenaan seperti bank Dunia dan IMF akan menawarkan pinjaman dengan bunga yang tinggi dan syarat yang pelik2 untuk bertujuan menguasai negara tersebut...

Mereka mengaut keuntungan atas penindasan terhadap orang lain dan kerja2 ini diketuai oleh Yahudi laknat Rothchilds yang memiliki bank of Rothchilds (bak tertua dan terkaya dunia), Fima kewangan J.P. Morgan, Firma Kewangan Goldman Sach dan firma kewangan Jacob, Kuhn, Loeb and Co.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted: Fri Dec 19, 2008 12:04 am

Non_Party :

bro dollahbadawi .. setahu aku [ sekadar tajuknya sahaja]

protokol 1 - Kebenaran terletak pada kekuasaan.Kebebasan-sekadar idea.Liberraslisme.Emas.Kepercayaan.Bekerajaan sendiri.Sistem kuku besi dalam permodalan.Musuh dalaman.Perusuh.Anarki.Politik lawan Moral.Hak pada yg kuat.Keunggulan kuasa Yahudi-Mason.Matlamat menghalalkan cara.Perusuh adalah orang buta.Perbalahan Politik Parti A.B.C amat berkesan membentuk pemerintahan.Alkohol..Klasiksme.Kerosakan Akhlak.kuasa penyingkiran wakil wakil rakyat.

protokol 2 -Perang perang ekonomi-asas kepada pengaruh Yahudi.Kerajaan boneka dan "penasihat2 rahsia".Kejayaan2 doktrin yg memusnahkan.Kebelehsesuaian dlm Politik.Peranan Media

protokol 3 -Ular sembolik dan kepentingannya.Ketidakstabilan nerasa pelembagaan.Ketakutan di dalam istana.Kekuasaan dan cita2."Cakap"Parliment.risalah2.Salah guna kuasa.Perhambaan ekonomi."hak2 rakyat.Sistem monopoli dan golongan arisokrasi.Tentera Yahudi-mason.Penyusutan GOYIM.krisis ekonomi sejagat.Raja kuku besi yg berdarah Yahudi.Peranan ejen rahsia Mason.

dan seterus nya.......

dollahbadawi :

betul tu...

tapi cuba baca secara mendalam setiap isi dalam protokol tu....

aku ulas ni berdasarkan protokol zion yang aku ada and berdasarkan buku henry ford The international jews..


Non_Party :

ya..betoi..protokol2 para pemimpin Zionis adalah documen rahsia.Tujuan utama nya ialah bagaimana untuk mereka menguasai dunia terutama sekali dunia islam dgn lebih baik...malahan anak anak yahudi mempunyai satu tujuan iaitu mengenggam semua goyim.Mereka tidak akan berpuashati melainkan setelah dunia tunduk kepada nya..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Fri Dec 19, 2008 11:37 pm

Protocol No. 12

NOT A SINGLE ANNOUNCEMENT WILL REACH THE PUBLIC WITHOUT OUR CONTROL. Even now this is already being attained by us inasmuch as all news items are received by a few agencies, in whose offices they are focused from all parts of the world. These agencies will then be already entirely ours and will give publicity only to what we dictate to them..

Kebanyakkan berita yang disampaikan di dunia ini kebanyakkan adalah tipu daya Yahudi laknat. tambah2 dari CNN, BBC dan beberapa lagi siaran berita yang dikuasai oleh Yahudi...tengoklah...mereka telah meracuni pemikiran masyarakat dunia dengan ketakutan terhadap Islam iaitu Islamfobia dengan mengatakan bahawa Islam adalah agama terrorisma, agama keganasan....

dalam masa sama segala berita tentang kegasansan Yahudi di palestine telah diubahsuai agar segala kegansan itu tidak nampak di kaca mata masyarakat dunia...

selain itu, media yang dikuasai oleh mereka telah menerapkan budaya hedonisme terhadap masyarakat gentiles, iaitu kegilaan terhadap hiburan yang melampau sehingga menjadikan pemuda pemudi Gentiles lalai dari tanggungjawab sebenar....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Sun Dec 21, 2008 4:29 pm

Cuba tgk lambang Starbuck...lambang berhala masyarakat Yahudi purba iaitu dewi dagon... selain berhala BAAL dan Osiris..





-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Sun Dec 21, 2008 6:32 pm

Protocol No.2

Through the Press we have gained the power to influence while remaining ourselves in the shade; thanks to the Press we have got the GOLD in our hands, notwithstanding that we have had to gather it out of the oceans of blood and tears.

Penguasaan terhadap berita mebolehkan yahudi laknat mencuri, mrompak, menindas ,membunuh tanpa berasa apa2 kerana telah ditutup oleh media yang dikuasai oleh mereka....Dipaparkan dalam berita adalah Israel diserang oleh mortar dan roket oleh pihak palestine namun yang tidak dipaparkan adalah serangan tersebut tidak mengena apa2 pon tetapi tindakbalas Israel bunuh berpuluh2 orang balas dendam kepada serangan roket tersebut tidak pula dipaparkan dlm berita CNN, BBC dan banyak lagi agensi berita 7yang menjadi pengikut yahudi....

melalui media juga pihak Yahudi laknat merompak hasil dan ekonomi gentiles melalui berita ekonomi yang entah betul atau tidak, melalui spekulasi yang ditimbulkan dalam media berkenaan yang menaikkan atau menurunkan harga minyak, harga komoditi lain...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Wed Dec 24, 2008 3:53 pm

Protokol No. 4

It is for this reason that we must undermine faith, eradicate from the minds of the Gentiles the very principles of God and Soul, and replace these conceptions by mathematical calculations and material desires.

Yahudi laknat telah menerapkan ajaran, pemahaman, amalan yang melarikan minda Gentiles dari mengingati Tuhan dan agama. Mereka telah menerapkan budaya hedonisme iaitu kegilaan melampau kepada hiburan. Cthnya Hollywood...., WWE, American Idol, Akademi Fantasia, One in a Million dan byk lagi yangterlalu panjang nak disebut di sini

dalam masa sama budaya pornografi iaitu film lucah, film blue, pastu artis luar negara bersekedudukan tanpa nikah sehingga melahirkan anak seperti Bratt Pitt dan Angelina Jolie

Budaya materialisme iaitu bertuhankan kebendaan juga diterapkan dengan pelbagai jenama mewah seperti Georgio Amani, Nike, Adidas, dan byk lagi....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Wed Dec 24, 2008 10:23 pm

Protokol No. 13

In order to distract people who may be too troublesome from discussions of questions of the political we are now putting forward what we allege to be new questions of the political, namely, questions of industry. In this sphere let them discuss themselves silly! The masses are agreed to remain inactive, to take a rest from what they suppose to be political (which we trained them to in order to use them as a means of combating the GOY governments) only on condition of being found new employments, in which we are prescribing them something that looks like the same political object. In order that the masses themselves may not guess what they are about WE FURTHER DISTRACT THEM WITH AMUSEMENTS, GAMES, PASTIMES, PASSIONS, PEOPLE'S PALACES .... SOON WE SHALL BEGIN THROUGH THE PRESS TO PROPOSE COMPETITIONS IN ART, IN SPORT IN ALL KINDS

yahudi laknat telah melarikan pemikiran kita dari benda priority kita seperti mencari ilmu, menasihati sesama Muslim dengan pelbagai hiburan melampau seperti Hollywood, pastu selalu menerapkan tentang fahaman karut marut dalam cerita mereka yang fantasi... supaya kita lalai dan leka dari memikirkan Tuhan dan perkara yang penting....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Sat Dec 27, 2008 9:39 am

farmer :

PERTUBUHAN ILLUMINATY

Pertubuhan ini telah mendapat sokongan daripada Rothschild yang merupakan gedung kewangan yang dikuasai oleh Yahudi.

Agen-agen Illuminaty perlu melaksanakan agenda-agenda berikut:

(1) Gunakan rasuah-rasuah berupa wang dan seks untuk menguasai orang-orang yang telah menduduki tempat-tempat tinggi dalam berbagai-bagai jawatan kerajaan seluruh dunia dan lain-lain bidang usaha manusia.

(2) Anggota-anggota Illuminaty hendaklah menduduki kerusi-kerusi penting di universiti-universiti dan memujuk pelajar-pelajar yang cemerlang untuk memahami ideologi Internationalisme (pemerintahan tunggal).

(3) Orang-orang yang telah terperangkap dan pelajar-pelajar yang telah menerima training hendaklah diletakkan di tempat-tempat yang strategik sebagai agen dalaman di jabatan-jabatan kerajaan.

(4) Illuminaty hendaklah menguasai surat khabar dan media massa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Sat Dec 27, 2008 11:08 pm

nightmare143 :

Erkkk....memang dah bercambah budaya hedonisme nie.....erkk...tak terkecuali aku...kena tempiasnye.....

p/s: baru ku sedar penting memilih dalam berkawan...


dollahbadawi :

bdaya hedonisme bleh dilihat pada byk sgt hiburan, nyanyian yang menyebabkan kita lalai dan mengeluarkan duit kita utk mengundi penyanyi, membeli tiket wayang, pergi ke kelab malam padahal tidorlagi bagus atau qiamullai lagi bagus...


nightmare143 :

sumber hedonisme akhir zaman skang mudah diperolehi....TV, radio, handset, surat khabar dan memacam lagi...

Buat mereka yang terbiasa dgn hiburan sejak dulu (dari kecik sampai tua), camno nak istiqamah nak bebas dari hedonisme...ader idea? Share2 ler...

p/s: hedonisme merata-rata....mat tahfiz pun tak terkecuali...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Mon Dec 29, 2008 10:34 pm

dollahbadawi :

Yahudi laknat menggunakan senjata "antis-semitic" untuk menghalang apa2 kritikan, tindakan diambil terhadapmereka atas kekejian yang mereka lakul\kan...

sebarang kritikan atau teguran terhadap mereka oleh Gentiles akan dilabelkan antisemitik. Sesapa yang dapat label antisemiti akan susah sikit hidup dia kerana senjata antisemitik itu merupakan jampi yang sangat berkesan utk memukau negara lain agar memulaukan negara yang dapat label antisemitik...


KekohSokmo :

antisemiti tu apa?


dollahbadawi :

antisemitik merupakan istilah yang bermaksud kebencian terhadap bangsa Yahudi..Antisemitik telah berlangsing sekian lama dari zaman dahulu lagi... Semasa ratu Isabella menakluk Andlausia (sepanyol) dari tangan Islam, semua yahudi, Islam dibunuh dengan kejam dan dan dibakar hidup2 atas dasar antisemitik (kebencia terhadap yahudi)..semasa abad 18, kebencian terhadap yahudi berkembang pesat di Eropah di mana semua kecelakaan atau sial dikaitkan dgn yahudi....kemudian selepas perang dunia kedua, kebencian terhadap Yahudi dipolitikkan utk meraih simpati dunia terhadap yahudi kerana masyarakat eropah merasa 'bersalah' atas peristiwa holocoust. maka yahudi dibri keistimewaan dan tidak boleh dikritik...sejak itu perkataam kebencian terhadap yahudi atau antismitik digunakan kembali oleh Yahudi utk meraih sokongan dan mengelakkan tindakan atas kekejaman disebabkan kalau sesapa yang buat dajal terhadap yahudi akan dilabel anti semitic...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Tue Dec 30, 2008 10:31 am


Protokol ke 6 Protocol of Zionist tentang siapa yang bertanggungjawab keatas kenaikkan harga minyak dan harga makanan dunia.....

To complete the ruin of the industry of the GOYIM we shall bring to the assistance of speculation the luxury which we have developed among the GOYIM, that greedy demand for luxury which is swallowing up everything. WE SHALL RAISE THE RATE OF WAGES WHICH, HOWEVER, WILL NOT BRING ANY ADVANTAGE TO THE WORKERS, FOR, AT THE SAME TIME, WE SHALL PRODUCE A RISE IN PRICES OF THE FIRST NECESSARIES OF LIFE, ALLEGING THAT IT ARISES FROM THE DECLINE OF AGRICULTURE AND CATTLE-BREEDING: WE SHALL FURTHER UNDERMINE ARTFULLY AND DEEPLY SOURCES OF PRODUCTION, BY ACCUSTOMING THE WORKERS TO ANARCHY AND TO DRUNKENNESS AND SIDE BY SIDE THEREWITH TAKING ALL MEASURE TO EXTIRPATE FROM THE FACE OF THE EARTH ALL THE EDUCATED FORCES OF THE "GOYIM."

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Tue Dec 30, 2008 12:42 pm

4 kekuatan ekonomi kapitalisme yang didokong dan dipertahankan oleh para Yahudi berdasarkan Protocol of Leaned Elder of Zion adalah:

1. Spekulasi, dagangan hadapan (future market) dan khabar angin

2. Fiat money-wang tidak mempunyai nilai intrinsik seperti mana wang sebenar (contohnya emas, perak, sebakul barangan dan lain-lain). Nilai yang dicetak di atas wang fiat kini ditentukan oelh kerajaan yang mengeluarkannya dan kuasa pasaran (market forces). Ini bermakna nilainya bergantung kepada permintaan dan manipulasi pihak yang mengeluarkannya.

3. Konsep ekonomi buih ( bubble economy)-pedagangan sesuatu barangan, matawang, bon, komoditi ataupun makanan yang dijalankan dalam jumlah yang sangat besar pada harga yang sangat berbeza pada harga pasaran semasa. Dan boleh diapungkan dan dikembangkan utk naikkan harga dan belon tersebut boleh dipecahkan utk jatuhkan harga

4. Riba’, konsep faedah, interest

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Tue Dec 30, 2008 4:55 pm

Protokol No. 7

Throughout World... we must create ferments, discords and hostility... we must use great cunning... during negotiations... we shall keep... the mask of honesty... In this way... the Goyim... will still continue to accept us as the... saviours...

Berdasarkan protokol ni Yhudi laknat telah memanipulasi media yang dikuasai oleh mereka seperti CNN, BBC, FoxTV dan Hollywood untuk menunjukkan mereka adalah golongan penyelamat dan golongan baik yang jujur....

Lihatlah byk film dari Hollywood yang memaparkan yahudi adalah golongan baik dan penyelamat...Contoh terbaru Dont Mess With Zohan....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Wed Dec 31, 2008 10:43 am

Protocol no.20

YOU ARE AWARE THAT THE GOLD STANDARD HAS BEEN THE RUIN OF THE STATES WHICH ADOPTED IT, FOR IT HAS NOT BEEN ABLE TO SATISFY THE DEMANDS FOR MONEY, THE MORE SO THAT WE HAVE REMOVED GOLD FROM CIRCULATION AS FAR AS POSSIBLE.


Untuk pengetahuan semua, 3 benda paling berharga dan bernilai tinggi bagi manusia adalah:

1. Makanan
2. Emas
3. Perak

Yahudi laknat telah membuatkan emas bukan utk alat tender bill atau matawang utk jual beli melalui Akta Federal reserve 1913. Mereka telah membuat akta supaya perdagangan, jual beli dan urusan kewangan mestilah menggunakan wang kertas fiat iaitu US Dollar. Wang kertas fiat tidak mempunyai nilai sebenar dimana nilainya bergantung kepada pasaran, permintaan dan penawaran. Emas telah dirompak oleh Yahudi dari negara2 gentiles melalu penjajahan imperialisme mereka utk mereka simpan kerana mereka mengetahui kekuatan nilai emas

Untuk memastikan kita mempunyai smpanan dlam bentuk yang bernilai dan ada kekuatan, aku menyeru warga TKO membeli Kijang Emas yang dikeluarkan oleh bank negara dan dijual di Maybank. Emas 9999 (99.99% )

Ada 3 bentuk kijang emas boleh dibeli dan harga dia hari ini

1. 1 oz=RM 3200
2. 1/2 oz=RM 1630
3. 1/4 oz=RM 830




Website dia: http://www.maybank2u.com.my/rates/gold_rates.shtml


Lagi satu option dinar emas kelantan emas 916 (91.6%)



Harga dia harini

2Dinar (8.5g) 857.50
1 Dinar (4.25 g) 435.30
1/2 Dinar (2.12 g) 223.70
1/4 Dinar (1.06 g) 118.30

http://www.dinarkel.com/

Tapi skang mahal sangat....masa aku beli dulu bagi kijang meas 1/2 oz dalam 1400 pastu dinar emas 1 dinar dalam 380.

Lagi satu kita perlu juga simpan harta kita dalam bentuk tanah dan rumah serana seperti emas juga harga tanah dan rumah sentiasa meningkat

Bukannya kita simpan dalam bentuk kereta mewah sbb harga dia ada susut nilai....

Tapi itulah Yahudi laknat mengajar kita beli kereta mewah, pakaian mewah buatan mereka dan benda2 tiada nilai buatan mereka...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Wed Dec 31, 2008 1:42 pm

Protokol No. 16

We shall erase from the memory of men all facts of previous centuries which are undesirable to us, and leave only those which depict all the errors of the government of the GENTILES.

Yahudi laknat telah mengubah sejarah dunia dgn para orientalis menulis sejarah mengatakan Islam ini agama keganasan, mengembangkan Islam dgn perang dan mewujudkan peristiwa Holocoust untuk meraih simpati dunia supaya mereka dapat berbuat sesuka hati...

Yahudi juga mengubah sejarah yang menyatakan kambing dimakan rasulullah dan mereka mengatakan kambing itu menyebabkan darah tinggi

Begitulah kejinya Yahudi laknat menipu kita dan mengubah sejarah dunia agar semua benda baik Islam tidak dilihat dunia.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Wed Dec 31, 2008 6:00 pm

Protokol No.9

WE HAVE FOOLED, BEMUSED AND CORRUPTED THE YOUTH OF THE "GENTILES" BY REARING THEM IN PRINCIPLES AND THEORIES WHICH ARE KNOWN TO US TO BE FALSE ALTHOUGH IT IS THAT THEY HAVE BEEN INCULCATED.....

Ini merupakan Protokol Zion yang mereka gunakan utk sebarkan dakyah IQ dan EQ boleh diwarisi

Fakta bahawa kecerdikan boleh diwarisi secara genetic merupakan satu dakyah Yahudi laknat untuk membuatkan seseorang itu tidak berusaha sbb dia menganggap bahawa bapa atau ibunya dah pandai, dia tidak berusaha, atau dia tidak berusaha sbb dia dah tahu dia takkan pandai dah disebabkan genetic dia tak pandai

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted: Fri Jan 02, 2009 12:04 am

Protokol No. 13

WE FURTHER DISTRACT THE GENTILES YOUTH WITH AMUSEMENTS, GAMES, PASTIMES, PASSIONS, PEOPLE'S PALACES .... SOON WE SHALL BEGIN THROUGH THE PRESS TO PROPOSE COMPETITIONS IN ART, IN SPORT IN ALL KINDS

Bagi memastikan kejayaan usaha-usaha memonopoli dan mempercepatkan proses keruntuhan Gentiles, Yahudi laknat mengadakan spekulasi dan menyebarkan projek mewah, pesta-pesta serta pelbagai bentuk hiburan lain di kalangan bangsa bukan Yahudi kerana semua ini akan menelan kekayaan mereka. Untuk mengalih perhatian orang bukan Yahudi daripada memikirkan persoalan politik, maka agen Yahudi hendaklah membawa mereka kepada kegiatan-kegiatan hiburan, olahraga, pesta-pesta, pertandingan kesenian, kebudayaan dan lain-lain lagi.

Ini telah berlaku pada malam 1 Januari 2009....Banyak mat2 rempit dan muda mudi yang stupid telah merayakan sambutam tahun baru dengan hiburan dan perkara2 maksiat....sepatutnya mereka berada dirumah membuat perkara2 berfaeadah ataupun tidur di rumah sendiri disebabkan sunnatullah siang utk bekerja malam utk berehat, beribadat dan tido....tetapi apa yang berlaku pada malam 1 Januari...byk muda mudi Melayu Islam yang dah masuk perangkap Yahudi...

Satu lagi ejen2 yang nak melalaikan muda mudi Gentiles adalah film2 dari Hollywood, World Wrestling Entertainment, Akademi Fantasia, rancangan hiburan yang melalaikan byk kat TV.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

to be continue..


url : http://www.tranungkite.net/v8/modules.php




Monday, November 17, 2008

Imam Hassan Al Banna


Imam Hassan Al Banna

Aku mampu membayangkan AL MUJAHID itu sebagai seorang lelaki yg sentiasa membuat persiapan, menyediakan bekalan, berupaya menguasai fikiran yg memenuhi setiap sudut jiwa dan segenap jurusan hatinya..

Dia sentiasa berfikir dan menumpukan perhatian sepenuhnya terhadap persiapan yg terus menerus. Apabila di seru, dia menyahut. Apabila di panggil dia menjawab..

Pulang dan perginya, perkataan dan bicaranya, kesungguhan dan gurauannya tidak melampaui bidang yg di sediakan untuknya. Dia tidak mengambil tugas selain daripada yg telah diletak atau di tuntut ke atasnya. Dia berjihad di jalannya..

Kamu dapat membaca pada garis wajahnya, melihat pada kilauan matanya dan mendengar pada gerakan lidahnya segala yang bergelora dalam hatinya berupa hawa yang melekat, kesakitan yang terpendam, keazaman yg benar, kesungguhan, cita-cita yg tinggi dan matlamat yg jauh sentiasa memenuhi jiwanya..

Monday, October 13, 2008

MASA Tahajjud

MASANYA

Di syaratkan tidur dahulu dan bangun pada sepertiga malam yang terakhir, antara jam 3 pagi hingga 7 pagi.

Sepertiga Pertama: 7 - 11 mlm (4 jam)
Sepertiga kedua: 11 mlm - 3 pagi (4 jam)
Sepertiga Ketiga: 3 pagi - 7 pagi (4 jam)

Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Rasulullah saw bersabda:

“Allah s.w.t turun kelangit bumi di sepertiga malam yang akhir dan bertanya:

Adakah terdapat orang yang memohon ampun? maka Ku ampunkannya.

Adakah terdapat orang yang meminta, maka Ku berikannya.

Adakah ada yang meminta petunjuk , maka Ku berikan ia petunjuk.


Adakah terdapat orang yang meminta syurga, maka Ku jadikan ia berhak mendapatkannya.

Adakah terdapat yang memohon perlindungan dari neraka , maka Ku lindungi ia dari neraka.”


Firman Allah :

“Sesungguhnya orang-orang yang bertaqwa adalah ditempatkan di dalam beberapa taman Syurga, dengan matair-matair terpancar padanya. (Keadaan mereka di sana) sentiasa menerima nikmat dan rahmat yang diberikan kepadanya oleh TUHAN mereka. Sesungguhnya mereka di dunia dahulu adalah orang-orang yang berbuat kebaikan. Mereka sentiasa mengambil sedikit sahaja masa dari waktu malam, untuk mereka tidur.
Dan pada waktu akhir malam (sebelum fajar) pula, mereka selalu beristighfar kepada ALLAH (memohon ampun)”.
- al-Dzaariyaat (51) : 15-18

http://www.nursyifa.net/khazanah_islamiah/sholat_tahajud.html

http://www.apadmedia.com/blog/?p=127

Saturday, October 11, 2008

4 Perkara Sebelum Tidur

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra:

Ya Aisyah, jangan engkau tidur sebelum melakukan 4 perkara, iaitu:

1) Sebelum khatam Al- Quran
2) Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat dihari akhir
3) Sebelum para muslim meredhai kamu
4) Sebelum kau melaksanakan haji dan umrah

Bertanya Aisyah: "Ya Rasulullah... Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?

"Rasul tersenyum dan bersabda: "Jika engkau tidur, bacalah:

1) Al- Ikhlas tiga kali seakan- akan kau mengkhatamkan Al- Quran

2) Membaca selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat

3) Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai kamu

4) Dan, perbanyakkanlah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka seakan- akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah.


url : http://hazelinwahida.tblog.com/post/449886

url : http://ninjasyuhadabiz.blogspot.com/2007/12/zzzzzz

url : http://positiveinfo.wordpress.com/2007/12/31/

Kenapa Tidak Mahu Bersolat Tahajjud?

oleh : Mohd Yaakub bin Mohd Yunus

Amalan solat sunat yang paling utama di sisi Islam adalah solat Tahajjud. Ini sebagaimana sabda Nabi s.a.w.:

Puasa yang paling utama setelah puasa Ramadan adalah puasa (sunat) pada bulan ALLAH iaitu bulan Muharram. Sedangkan solat yang paling utama setelah solat wajib adalah solat malam (Tahajjud). - Hadis riwayat Imam Muslim di dalam Shahih Muslim, Kitab al-Shiyam, hadis no: 1163.

Namun begitu hanya segelintir sahaja daripada umat Islam pada masa kini yang benar-benar memperhatikan ibadah solat Tahajjud ini. Kebanyakkan umat Islam yang lain lebih memilih untuk lena diulik mimpi di atas ranjang masing-masing. Melalui risalah ini penulis ingin menarik perhatian para pembaca tentang tatacara perlaksanaan solat Tahajjud serta keutamaanya di sisi syarak agar dapat dijadikan sumber motivasi kepada kita semua terutamanya penulis sendiri untuk mengerjakan solat Tahajjud.


PENGERTIAN SOLAT TAHAJJUD

Menurut Dr. Shalih bin Ghanim bin Abdillah al-Sadlani:

Makna solat dari ALLAH adalah Rahmat, sedangkan makna solat dari seseorang adalah doa dan istighfar. Manakala dalam istilah syar'i solat bererti, ...rukun-rukun yang dikhususkan dan zikir yang telah dimaklumi dengan syarat-syarat yang dibatasi dengan waktu-waktu tertentu, atau perkataan dan perbuatan yang diawali dengan takbiratul ihram dan ditutup dengan salam disertai dengan niat. – Rujuk buku Dr. Shalih bin Ghanim bin Abdillah al-Sadlani , Shalat Jama'ah : Panduan Hukum, Adab, Hikmah, Sunnah dan Peringatan Penting Tentang Tentang Perlaksanaan Shalat Berjema'ah, Pustaka Arafah, Solo 2002, ms. 17.

Tahajjud terbentuk dari kata dasar hajjada yang bererti tidur dan tahajjada bererti berjaga. Maka kata tahajjadtu bermaksud saya telah membuang jauh perasaan ingin tidur dari diri saya.

Menurut al-Hafidz Ibnu Hajar al-'Asqalani r.h:

Imam al-Thabari berkata: "Tahajjud adalah berjaga setelah tidur terlebih dahulu."
Ibnu Faris berkata: "Al-Mutahajjid bermaksud orang yang solat di malam hari."
Sedangkan al-Kurra' menyatakan: "Tahajjud adalah solat malam secara khusus."
– Rujuk kitab al-Hafidz Ibnu Hajar al-'Asqalani, Fathul Baari, jilid 6, ms. 203.

Oleh itu solat Tahajjud adalah solat sunat yang dikerjakan pada waktu malam iaitu setelah mengerjakan solat Isyak dan sebelum masuk waktu solat Subuh. Namun begitu waktu yang paling utama untuk dilaksanakan solat Tahajjud itu adalah sepertiga malam yang terakhir (Iaitu dari pukul 3.00 pagi sehingga masuk waktu subuh). Solat sunat Tahajjud ini kebiasaannya di gandingkan dengan solat sunat witir sebagai penutupnya.

Dalil disyariatkan solat Tahajjud ini adalah sebagaimana Firman ALLAH S.W.T.:

Dan bangunlah pada sebahagian dari waktu malam serta kerjakanlah "solat Tahajjud" padanya, sebagai solat tambahan bagimu; semoga TUHANmu membangkit dan menempatkanmu pada hari akhirat di tempat yang terpuji. - al-Israa' (17) : 79

Di dalam kitab al-Majaz oleh Abu Ubaidah disebutkan:
"Firman-NYA "kerjakanlah solat Tahajjud padanya" bermaksud berjagalah pada malam hari untuk melakukan solat."
– Rujuk kitab al-Hafidz Ibnu Hajar al-'Asqalani, Fathul Baari, jilid 6, ms. 202.

Dalil solat Tahajjud lebih utama dilakukan pada sepertiga malam terakhir bersandar kepada sabda Rasulullah s.a.w.:

RABB kita Tabaraka wa Ta'ala turun pada setiap malam ke langit dunia ketika tersisa sepertiga malam yang akhir. ALLAH berfirman: "Siapa yang berdoa kepada-KU, nescaya AKU akan mengabulkannya; siapa yang meminta kepada-KU, nescaya AKU akan memberinya; siapa yang memohon ampun kepada-KU, nescaya AKU akan mengampunnya." - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, Kitab at-Tahajjud, hadis no: 1145.

Ternyata ibadah yang di dalamnya terdapat doa-doa, permintaan-permintaan dan permohonan ampun adalah solat. Maka selayaknya solat yang paling utama setelah solat fardhu ini dilaksanakan pada sepertiga malam yang akhir.


JUMLAH RAKAAT SOLAT TAHAJJUD

Secara umumnya solat Tahajjud ini boleh dilakukan dengan dua rakaat- dua rakaat dan ianya tidak mempunyai batasan jumlah rakaat yang maksimum. Malah ianya juga boleh dilaksanakan dengan hanya satu rakaat solat sunat witir.

Dari `Abdullah bin Umar r.a, dia berkata:

Sesungguhnya seorang lelaki berkata: "Wahai Rasulullah, bagaimanakah solat malam?" Baginda bersabda: "Dua-dua (rakaat), apabila engkau khuatir (masuk waktu subuh), maka laksanakan solat witir satu rakaat." - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, Kitab at-Tahajjud, hadis no: 1137.

Namun begitu jumlah rakaat yang paling utama adalah dengan tidak melebihkannya dari sebelas atau tiga belas rakaat kerana jumlah ini adalah sesuai dengan sebagaimana yang kebiasaannya dikerjakan oleh Rasulullah s.a.w.

Dari `Aishah r.a, dia berkata:

Bahawa Rasulullah solat malam di waktu setelah selesai Isyak sampai terbit fajar sebanyak sebelas rakaat dengan salam setiap selesai dua rakaat, lalu berwitir dengan satu rakaat. - Hadis riwayat Imam Muslim di dalam Shahih Muslim, Kitab Shalatu al-Musafirni wa Qasruha, hadis no: 736.

Dari `Aishah r.a, dia berkata:

Nabi s.a.w. biasa solat di malam hari tiga belas rakaat termasuk witir, dan dua rakaat solat fajar (sunat Qabliyah Subuh). - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, Kitab at-Tahajjud, hadis no: 1140.

Abu Salamah r.a pernah bertanya kepada `Aishah r.a tentang solat malam Rasulullah s.a.w. di bulan Ramadan. Maka `Aishah menjawab:

Rasulullah s.a.w. tidak menambah di bulan Ramadan dan tidak pula di bulan-bulan lainnya, melebihi sebelas rakaat; baginda solat empat rakaat, jangan tanya akan kebagusan dan panjangnya. Kemudian baginda solat empat rakaat, jangan tanya akan kebagusan dan panjangnya. Kemudian baginda shalat tiga rakaat (witir). - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, Kitab at-Tahajjud, hadis no: 1147.

Hadis di atas ini menunjukkan bahawa solat Tahajjud ini juga boleh dikerjakan secara empat rakaat-empat rakaat. Ianya boleh dikerjakan sebagaimana tatacara solat fardhu yang empat rakaat iaitu dengan dua tahiyat serta satu salam dan boleh juga dikerjakan sebanyak empat rakaat sekaligus dengan hanya satu tahiyat serta satu salam sahaja. Sekiranya ingin di laksanakan dengan hanya satu tahiyat maka setiap rakaat hendaklah dibaca surah-surah atau ayat-ayat dari al-Qur'an sesudah membaca al-Fatihah.


KESUNGGUHAN RASULULLAH SAW DALAM MELAKSANAKAN SOLAT TAHAJJUD

Rasulullah s.a.w. adalah seorang insan yang telah dijamin oleh ALLAH S.W.T. akan masuk ke syurga. Baginda s.a.w. juga merupakan sebaik-baik manusia malah digelar Sayyid al-Mursalin iaitu penghulu segala Rasul. Baginda merupakan seorang insan yang maksum dan bebas dari sebarang bentuk dosa. Walaupun dengan kedudukan baginda s.a.w. yang sebegini sempurna tetapi baginda tetap bersungguh-sungguh dalam mengerjakan solat Tahajjud sehingga bengkak-bengkak kakinya. Isterinya `Aishah r.a melihat sendiri kesungguhan luar biasa baginda ini dan beliau hairan kenapa Rasulullah s.a.w. masih ingin bersusah payah melakukan ibadah tersebut sedangkan dia adalah seorang yang maksum. Kisah ini telah disampaikan oleh `Aishah r.a sendiri di dalam sebuah hadis:

Sungguh Nabi s.a.w. solat malam hingga kedua tapak kakinya merekah. `Aishah berkata kepada baginda: “Mengapa engkau melakukan hal ini wahai Rasulullah, padahal ALLAH telah mengampuni dosa-dosamu yang telah lalu dan yang akan datang.” Baginda bersabda: “Apakah aku tidak ingin menjadi hamba yang sangat bersyukur?” - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, Kitab Tafsir al-Qur’an, hadis no: 4837.

Peristiwa yang sama juga telah dikhabarkan dari al-Mughirah r.a, dia berkata:

Sesungguhnya Nabi s.a.w. biasa berdiri (untuk solat malam) hingga kedua kakinya atau kedua betisnya bengkak. Dikatakan kepadanya maka baginda bersabda: “Apakah aku tidak ingin menjadi hamba yang bersyukur?” - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, Kitab at-Tahajjud, hadis no: 1130.

Sekarang kita bandingkan amalan Rasulullah s.a.w. ini dengan diri kita sendiri yang bergelumang dengan dosa dan untung nasib kita di Hari Pengadilan juga belum dipastikan samada syurga atau neraka. Kenapa kita tidak mahu bersungguh-sungguh dalam melaksanakan solat Tahajjud ini? Adakah kita menganggap diri kita sebanding atau lebih baik daripada Rasulullah s.a.w.?

Renungilah akan hal ini dengan mendalam wahai pembaca yang budiman.


KEUTAMAAN SOLAT TAHAJJUD

ALLAH S.W.T. mengurniakan pelbagai keutamaan yang besar bagi mereka yang melaksanakan solat Tahajjud ini sebagaimana yang akan penulis paparkan di sini.

Mereka yang mengerjakan ibadah pada malam hari akan dikurniakan kedudukan yang terpuji lagi mulia di sisi ALLAH S.W.T. di hari akhirat kelak yakni dengan menjadi ahlul jannah (ahli syurga).

Ini sebagaimana Firman-Nya:
“Dan bangunlah pada sebahagian dari waktu malam serta kerjakanlah “solat Tahajjud” padanya, sebagai solat tambahan bagimu; semoga TUHANmu membangkit dan menempatkanmu pada hari akhirat di tempat yang terpuji”. - al-Israa’ (17) : 79

“Sesungguhnya orang-orang yang bertaqwa adalah ditempatkan di dalam beberapa taman Syurga, dengan matair-matair terpancar padanya. (Keadaan mereka di sana) sentiasa menerima nikmat dan rahmat yang diberikan kepadanya oleh TUHAN mereka. Sesungguhnya mereka di dunia dahulu adalah orang-orang yang berbuat kebaikan. Mereka sentiasa mengambil sedikit sahaja masa dari waktu malam, untuk mereka tidur. Dan pada waktu akhir malam (sebelum fajar) pula, mereka selalu beristighfar kepada ALLAH (memohon ampun)”. - al-Dzaariyaat (51) : 15-18

Di dalam syurga juga terdapat bilik yang khusus bagi mereka yang mengerjakan solat Tahajjud. Rasulullah s.a.w. bersabda:

“Sungguh di dalam syurga terdapat kamar-kamar yang bahagian dalamnya terlihat dari dalam. Kami bertanya: “Untuk siapa (kamar-kamar itu) Ya Rasulullah.” Sabda baginda: “Kamar-kamar itu ALLAH sediakan untuk orang yang memberi makan, melembutkan perkataan, mengiringi puasa ramadan, menebarkan salam, dan asyik solat malam di saat manusia lain terlelap tidur.” - Hadis riwayat Imam al-Tirmidzi di dalam Sunan Tirmidzi, Kitab al-Bir wa al-Shalah, hadis no: 1907.

Mendirikan solat Tahajjud dapat membentuk keperibadian mulia seperti tawadhu’ (merendah diri), bertaqwa, menghindari sikap sombong dan pemurah dengan sedekah jariah.

“Dan hamba-hamba (ALLAH) al-Rahman (yang diredhai-NYA) , ialah mereka yang berjalan di bumi dengan sopan santun, dan apabila orang-orang yang berkelakuan kurang adab, hadapkan kata-kata kepada mereka, mereka menjawab dengan perkataan yang selamat dari perkara yang tidak diingini; dan mereka (yang diredhai ALLAH itu ialah) yang tekun mengerjakan ibadat kepada TUHAN mereka pada malam hari dengan sujud dan berdiri”. - al-Furqaan (25) : 63-64

“Sesungguhnya yang sebenar-benar beriman kepada ayat-ayat keterangan Kami hanyalah orang-orang yang apabila diberi peringatan dan pengajaran dengan ayat-ayat itu, mereka segera merebahkan diri sambil sujud (menandakan taat patuh), dan menggerakkan lidah dengan bertasbih serta memuji TUHAN mereka, dan mereka pula tidak bersikap sombong takbur. Mereka merenggangkan diri dari tempat tidur, (sedikit sangat tidur, kerana mengerjakan solat Tahajjud dan amal-amal soleh); mereka sentiasa berdoa kepada TUHAN mereka dengan perasaan takut (akan kemurkaan-NYA) serta dengan perasaan ingin memperolehi lagi (keredhaan-NYA) ; dan mereka selalu pula mendermakan sebahagian dari apa yang KAMI beri kepada mereka. Maka tidak ada seseorang pun yang mengetahui satu persatu persediaan yang telah dirahsiakan untuk mereka (dari segala jenis nikmat) yang amat indah dipandang dan mengembirakan, sebagai balasan bagi amal-amal soleh yang mereka telah kerjakan”. - al-Sajda (32) : 15-17

Darjat mereka yang mengerjakan solat Tahajjud ini adalah lebih tinggi dari mereka yang tidak mengerjakannya di sisi ALLAH S.W.T.

“Adakah orang yang berbakti kepada ALLAH pada waktu malam, bersujud serta berdiri dan takut pada siksa hari akhirat dan mengharap rahmat TUHANnya itu akan sama dengan orang yang tidak sedemikian. “Katakanlah lagi (kepadanya): “Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui?” Sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna”. - al-Zumar (39) : 9

Solat Tahajjud dapat mendekatkan diri kita kepada ALLAH S.W.T., menutup kesalahan kita yang lalu serta menghapuskan dosa-dosa kita.

Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Hendaklah kalian melaksanakan solat malam kerana solat malam itu merupakan kebiasaan orang-orang sholeh sebelum kalian, ibadah yang mendekatkan diri kepada TUHAN kalian, serta penutup kesalahan dan penghapus dosa”. - Hadis riwayat Imam al-Tirimidzi di dalam Sunan al-Tirmidzi, Kitab al-Da’waat, hadis no: 3472.

Demikianlah beberapa keutamaan yang dapat diperolehi bagi mereka yang mengerjakan solat Tahajjud. Jelaslah bagi kita bahawa bagi mereka yang mengerjakan solat Tahajjud, mereka akan mendapat limpah kurnia dari ALLAH S.W.T. yang tidak ada tolok bandingnya sedangkan bagi mereka yang meninggalkan ibadah yang mulia ini, mereka mengalami kerugian yang amat besar.


KESIMPULAN

Berikut adalah alasan yang sering diberikan oleh mereka yang tidak mahu mengerjakan solat Tahajjud serta jawapan penulis untuk mereka:

Ibadah ini hanya sunat sahaja.

Memang benar solat Tahajjud ini hanyalah solat sunat tetapi ianya adalah solat sunat mu’akkad (yang di tuntut). Sekiranya junjungan besar kita Rasulullah s.a.w. begitu bersungguh-sungguh memastikan ibadah ini dilaksanakan sehingga bengkak-bengkak kakinya kenapa kamu masih berat hati untuk melakukannya. Apatah lagi solat Tahajjud ini merupakan solat yang paling utama sesudah solat fardhu.

Kami terlalu mengantuk untuk mengerjakannya.

Dalam hal ini kami menganjurkan bagi mereka yang sukar untuk bangun dari tidur untuk mengerjakan solat Tahajjud supaya tidur lebih awal iaitu setelah mengerjakan solat Isyak. Hal ini telah sabit dari baginda s.a.w. sebagaimana yang diterangkan oleh Abu Barzah r.a:

“Bahawa Rasulullah s.a.w. tidak suka tidur sebelum Isyak dan berbincang-bincang setelah solat Isyak”. - Hadis riwayat Imam al-Bukhari di dalam Shahih al-Bukhari, kitab Mawaqit al-Shalah, hadis no: 568.

Menurut al-Hafidz Ibnu Hajar r.h:

“Hikmah larangan tersebut (berbincang- bincang setelah solat Isyak) adalah supaya tidak menyebabkan tertinggalnya solat malam atau terlalu asyik bersembang sehingga tidurnya terlalu lena dan terlepas waktu solat subuh”. – Rujuk kitab Al-Hafidz Ibnu Hajar al-’Asqalani, Fathul Baari jilid 3, ms. 412

Nah! Sekiranya berbicara setelah solat Isyak juga tidak digalakkan bagaimana pula dengan mereka yang lewat tidur kerana menonton televisyen, melepak di pusat-pusat hiburan yang penuh dengan perkara maksiat, berpeleseran di kotaraya tanpa arah tujuan dan lain-lain lagi? Oleh itu tidurlah awal nescaya kita akan memilki kesegaran tubuh badan untuk melakukan solat Tahajjud. Penulis juga telah memberi dua petua dari Rasul s.a.w. tentang bagaimana untuk menghilangkan perasaan mengantuk apabila bangun dari tidur untuk solat malam.

Bilangan rakaat solat Tahajjud ini terlalu banyak.

Sebagaimana yang telah penulis perjelaskan solat Tahajjud ini tidak memiliki jumlah yang maksimum untuk dilaksanakan. Malah memadai sekiranya dilakukan walaupun dengan hanya satu rakaat solat witir atau dua rakaat solat Tahajjud. Adakah solat seringkas ini juga tidak mampu untuk dilakukan?

Kami tidak menghafal surah-surah yang sepatutnya dibacakan untuk solat Tahajjud.

Sebenarnya tidak ada surah-surah tertentu yang perlu dibacakan dalam perlaksanaan solat Tahajjud ini. Bacalah mana-mana surah yang mudah bagi anda. Sekiranya anda hanya menghafal surah al-Kauthar (surah ke 108 yang merupakan surah terpendek dalam al-Qur’an) maka bacalah surah al-Kauthar itu di setiap rakaat. Walaupun begitu anda hendaklah berusaha untuk menghafal surah-surah lain untuk dibacakan pada masa hadapan.

Dengan ini jelas sebenarnya kita tidak memiliki sebarang alasan untuk tidak mengerjakan solat Tahajjud melainkan keuzuran atau keletihan yang luar biasa. Adalah harapan penulis melalui risalah ini, penulis telah berjaya membuktikan bahawa solat Tahajjud merupakan satu ibadah yang mudah untuk dikerjakan dan ianya memiliki keutamaan-keutamaan yang amat besar. Penulis juga berharap risalah ini dapat menimbulkan perasaan ghairah di dalam jiwa para pembaca yang budiman untuk melaksanakannya sesempurna mungkin. Oleh itu janganlah kita melepaskan peluang untuk mendapatkan ganjaran-ganjaran yang telah dijanjikan oleh ALLAH S.W.T. itu dan marilah kita berlumba-lumba untuk menjadi al-Mutahajjid.


url : http://frm.waktusolat.net/viewtopic.php?t=209

url : http://lankapo.multiply.com/journal/item/38/

Wednesday, September 03, 2008

Kisah Tamim Ad-Dari bertemu dengan Dajjal

Dari hadis sahih riwayat Imam Muslim yang diterima dari Fatimah binti Qais mengatakan:

“Saya telah mendengar muazzin Rasulullah s.a.w memanggil untuk solat. Saya pun pergi ke masjid dan solat bersama Rasulullah s.a.w. Selesai solat, Rasulullah s.a.w naik ke atas mimbar. Nampak semacam bergurau Baginda tertawa dan berkata: “Jangan ada yang bergerak.
Hendaklah semua duduk di atas sajadahnya.”

Kemudian berkata: “Tahukah kamu mengapa aku memerintahkan kamu jangan ada yang pulang?”

Kami menjawab: “Allah dan Rasul-Nya yang lebih tahu.”

Rasulullah s.a.w berkata lagi: Demi Allah aku menyuruh kamu berkumpul di sini bukan ingin menakut-nakuti dan bukan memberi khabar gembira. Aku ingin menceritakan kepada kamu bahawa Tamim Al-Dariy adalah seorang Nasrani, kemudian dia datang menjumpai aku dan masuk Islam. Dia ada bercerita kepadaku tentang satu kisah tentang Dajjal."

"Kisah yang dia ceritakan itu sesuai dengan apa yang telah aku ceritakan kepada kamu sebelumnya. Katanya dia bersama 30 orang kawannya pergi ke laut dengan menaiki kapal. Angin kencang datang bertiup dan ombak besar membawa mereka ke tengah-tengah samudera yang luas. Mereka tidak dapat menghalakan kapalnya ke pantai sehingga terpaksa berada di atas laut selama satu bulan. Akhirnya mereka terdampar di sebuah pulau menjelang terbenamnya matahari. Di pulau yang tidak ditempati orang itu mereka berjumpa dengan binatang yang sangat tebal bulunya sehingga tidak nampak mana jantina dan duburnya."

Mereka bertanya kepada binatang itu: “Makhluk apa engkau ini?”

Binatang itu menjawab: “Saya adalah Al-Jassasah.”

Mereka tanya: “Apa itu Al-Jassasah?”

Binatang itu hanya menjawab: “Wahai kumpulan lelaki, pergilah kamu ke tempat ini untuk menjumpai lelaki macam ini, sesungguhnya dia pun ingin berjumpa dengan kamu. Mereka pun pergi ke tempat yang ditunjukkan oleh binatang itu."

Di sana mereka menjumpai seorang lelaki yang sangat besar dan tegap. Ertinya mereka tidak pernah melihat orang sebesar itu. Dari tangannya sampai ke tengkuknya dikuatkan dengan besi, begitu juga dari lututnya sampai ke telapak kakinya.

Mereka bertanya: “Siapakah anda?”

Orang seperti raksaksa itu menjawab: “Kamu telah mendengar cerita tentang aku. Sekarang aku pula ingin bertanya: “Siapa kamu ini?”

Mereka menjawab: “Kami adalah manusia berbangsa Arab. Kami pergi ke laut menaiki kapal, tiba-tiba datang ombak besar membawa kami ke tengah-tengah samudera luas dan kami berada di lautan selama satu bulan. Akhirnya kami terdampar di pulau yang tuan tempati ini."

“Pada mulanya kami berjumpa dengan binatang yang sangat tebal bulunya sehingga kami tidak dapat mengenali jantinanya. Kami tanya siapa dia katanya Al-Jassasah. Kami tanya apa maksudnya dia hanya menjawab: “Wahai kumpulan lelaki, pergilah kamu ke tempat ini untuk menjumpai lelaki macam ini, sesungguhnya dia pun ingin berjumpa dengan kamu.”

Itulah sebabnya kami datang ke tempat ini. Sekarang kami sudah berjumpa dengan tuan dan kami ingin tahu siapa tuan sebenarnya.”

Makhluk yang sangat besar itu belum menjawab soalan mereka terus sahaja mengemukakan soalan: “Ceritakan kamu kepadaku keadaan kebun kurma yang di Bisan itu,” (nama tempat di negeri Syam).

Mereka menjawab: “Keadaan apanya yang tuan maksudkan?”

Orang besar itu menjawab: “Maksudku apakah pokok kurma itu berbuah?”

Setelah mereka menjawab bahawa pokok kurma itu berbuah, orang besar tadi berkata: “Aku takut pokok itu tidak berbuah.”

Orang besar itu bertanya lagi: “Ceritakan kepadaku tentang sungai Tabarah.”

Mereka menjawab: “Tentang apanya yang tuan maksudkan?”

Lelaki itu menjawab: “Maksudku airnya apakah masih ada.” Mereka menjawab: “Airnya tidak susut.”

Lelaki itu berkata: “Air sungai itu disangsikan akan kering.”

Akhirnya lelaki seperti raksaksa itu berkata: “Kalau begitu ceritakan kepadaku tentang Nabi Al-Amin itu, apa yang dia buat?”

Mereka menjawab: “Dia telah berhijrah dari Makkah ke Madinah.”

Lelaki itu bertanya lagi: “Apakah dia diperangi oleh orang-orang Arab?” Mereka menjawab: “Ya, dia diperangi oleh orang-orang Arab.”

Lelaki itu bertanya lagi: “Kalau begitu apa pula tindakan dia terhadap mereka?” Mereka ceritakan bahawa Rasulullah s.a.w telah mengembangkan dakwahnya dan sudah ramai pengikutnya.

Orang besar itu berkata lagi: “Memang begitulah, padahal mereka beruntung jika taat kepadanya.”

Kata orang besar itu lagi: “Sekarang aku terangkan kepada kamu bahawa aku adalah Al-Masih Dajjal. Nanti aku akan diberi izin keluar, lalu aku pun akan menjelajah dunia ini. Dalam masa empat puluh malam sudah dapat aku jalani semua, kecuali Makkah dan Madinah yang aku tidak dapat memasukinya. Negeri Makkah dan Madinah dikawal oleh para Malaikat, maka aku tidak dapat menembusinya.”

Kata Tamim Al-Dariy lagi, “Rasulullah s.a.w menekankan tongkatnya di atas mimbar sambil berkata: “Inilah negeri yang tidak dapat dimasukinya itu, iaitu Madinah. Saudara-saudara sekalian apakah sudah aku sampaikan cerita ini kepada kamu?”

Mereka menjawab: “Ya, sudah ya Rasulullah.”

Rasulullah s.a.w berkata lagi: “Sememangnya hadis Tamim itu lebih meyakinkan saya lagi. Ceritanya itu bersesuaian dengan apa yang telah aku sampaikan kepada kamu sebelumnya, iaitu tentang Makkah dan Madinah yang dikatakan tidak dapat dimasuki Dajjal. Cuma dia ada mengatakan di lautan Syam atau di laut Yaman. Tidak, bahkan ia dari arah timur. Ia dari arah timur,” kata Rasulullah s.a.w sambil menunjuk ke arah timur.

Rasulullah s.a.w telah menguatkan lagi bahawa Dajjal akan datang dari arah timur. Ada yang mengatakan bahawa Dajjal akan datang dari Khurasan atau Asfahan. Wallahu a’lam


url : http://hikmatun.wordpress.com/2008/02/10/kisah-tamim-ad-dari-berkenaan-dajjal/

download ceramah : Ustaz Shamsuri Hj Ahmad - Kewujudan Dajjal dan Adab Jual Beli

Monday, August 25, 2008

Hashem Films : The Great Television and Music Ritual




Part 1
- the term between HollyWood Wand and Hollywood.
- term of "Movie Magic" and it purpose.
- the "dark history" of CRT (cathode ray tube), developed by Sir William Crookes.




Part 2
- contoh music yg boleh membuatkan kita berasa di "dream like state", juga music video yg "mengajar" gaya2 hidup terbaru melalui lirik2 lagu, klip video dan stage show.
- penerangan bahawa pada kebanyakkan "aktiviti hiburan" yg di lihat, mengandungi subliminimal message yg di tujukan khas kepada "the Elite" sebagai suatu bentuk komunikasi (i.e 911 incident - one of their ritual plan).




Part 3
- the other purpose, ritualistic clues concerning entities from parallel dimensions (from movie, Beetlejuice's includes the hidden Macumba Magic Rituals).
- The Fruit of Knowledge
- lot of "Ritualistic Fruits" signs in tv series, Desperate Housewives)





Part 4
- perspektif yg menunjukkan bagaimana Illuminati mengawal hidup setiap manusia di tunjukkan melalui movie, The Truman Show.
- from the movie Deja Vu, they conditioned us into seperating what is real and what isn't according to what we see on TV or in film.
- teori konspirasi pembunuhan bekas presiden US, John F Kennedy.




part 5
- pengaruh agen2 Illuminati & Freemasons ke atas pelakon2 dan pengarah2 Hollywood.




Part 6
- lagi pengaruh agen2 Illuminati & Freemasons ke atas pelakon2 dan pengarah2 Hollywood.
- The Cuboid Stargate

The Darkside of Your Television




Title : Technology Has Surpassed Humanity

Short Zeitgeist clip which explains how the government controls mass media to dumb down and control the population. Also has a clip from the 70s movie Network which talks about propoganda on television or "the tube" aka "the idiot box" and it's influence over people.




Title : The AntiChrist Dajjal will be a Reptilian ShapeShifter
part 25 (Hashem Films)

Salah satu teknik subconscious mind control (kawalan minda separa sedar) yg di gunakan oleh agen2 Dajjal (Illuminati & Freemasons). Minda separa sedar ni kuasanya amat hebat bagi org yg pandai memanipulasikannya. Antaranya, ia mampu mempengaruhi cara anda berfikir dan bertindak mengikut subliminal message (part of SIGIL magic) yg dilihat secara tidak sedar, tetapi tertanam terus ke bahagian otak anda.

Selepas tengok video ni, sila bandingkan dgn masalah sosial yg ada sekarang. Otak anda sebenarnya sudah di brainwash sejak dalam kandungan lagi (melalui bakal2 ibu yg suka tgk tv) dan salah satunya melalui kartun Disney yang kita tengok di tv & movie seperti dalam video ni..


For more information, please follow the link as follow;

link 1 : The Great Television and Music Ritual (Hashem Films)

forum : The Dark Side of Television & Movies : The Hidden Truth Revealed !