Wednesday, April 16, 2008

Melayu & Perang Akhir Zaman - Bahagian 3

(untuk siri ini sy edit sumbernya melalui kenyataan saudara radzi sapiee@ selendangmerah @ merahsilu dari forum CVT, juga penulis buku siri Berpetualang ke Aceh)


Posted: 01 August 2006 at 3:45pm

Hmm… Baru terasa nak menyertakan komen seorang forumer yang memakai nama Kersani:
ishhhh...... pakatan yahudi ni dah lama bertapak kat negara asia ni.. terutama negara©÷ 3 islam, indonesia, malaysia, singapore..... apa mau heran.. sejak dari pemerintahan kesultanan melayu melaka lagi.... pakatan zionis, atau illuminati atau pun gerakan freemason (gerakan Rahsia). satu gerakan yang punyai satu misi, iaitu, kuasainya dunia anggota mereka ni ramai yang cerdik pandai (Golongan Yahudi), ahli©÷ perniagaan, Politician, Army, or what ever lah!.... mereka ni ada dimana©÷, di seluruh pelusuk dunia. mereka gak yang mencaturkan bidak apa yang perlu dibuat, apa yang perlu dilaksanakan, apa yang perlu dilakukan. di eropah dah hancur.... kebanyakannya dikuasai oleh org©÷ freemason...

ada khabar angin mengatakan, bush tu salah seorang anggota freemason... winston churchill, richard nixon dikatakan anggota freemason.. dan mana©÷ presiden di U.S dilantik, Pun Gerakan ni gak yang aturkan, siapa, dan lepas tu siapa lak jadi president... kalau nak ikutkan barangan yahudi ni.... dah banyak sangat kat malaysia ni... tak terkira.... (agaknya kot?) yang paling ketara, COKE, tu terang©÷ syarikat yahudi... sedangkan orang yahudi sendiri pun tak minum air coke. sebab apa?. air coke leh dibuat pencuci mangkuk tandas yang berkarat tu..... ( hangpa semua ada minum ayaq COKE ka?) 75% barangan yang ada kat malaysia ni datang dari U.S. kat U.S tu sapa punya? yahudi gakkkk..... tujuan mereka nak lenyapkan umat islam dari muka bumi ni. mereka cipta racun senyap ( racun lambat bertindak memakan masa) dari makanan dan sebagainya. contohnya, penyakit datang berpunca dari makanan (masuk akal ka?).., so depa cipta la, chocolate cadburry la, rosshell la,zip la... ayaq coke la, macam² lagi la (abis tu kita nak makan apa?).

depa ni dah lama kaya.... kaya dari penjualan hasil produk depa kat seluruh dunia... depa dah rancang ni dah lama dah, 500 tahun dulu... depa dok sibuk kaji agama islam, depa cari kelemahan islam, cari apa yang umat islam boleh kalah.. sebelum king richard, (raja England) pernah berpesan pada menteri©÷nya, org©÷ islam berperang dengan pedang ditangan kanannya dan Al-Qur'an ditangan kirinya... engkau jatuhkan kitab ditangan kirinya, barulah kamu akan menang. maksudnya, berperang dengan akidah... sesatkan umat islam dengan hiburan, kekayaan ( orang arab yg lupa dan pentingkan diri sendiri), bola (tengok world Cup sampai pagi), Sport, dan macam² lagi lah (banyak sangat). hangpa rasa, kita boleh boikot tak barangan yahudi nih?. kalau boleh, depa tak heran, kalau malaysia boikot, negara lain nak boikot gak ka?. duit hasil depa tetap gak masuk walaupun malaysia dok boikot.

henry ford (pencipta kereta ford) pernah beri amaran tentang perihal rancangan pakatan zionis yahudi ni, tapi mereka taknak ambil tahu.. sampaikan mereka kata henry ford dah gila agaknya?.. ada seorang professor dari sweden mati dalam keadaan misteri... sebab kematian? masih lagi diselubungi misteri.. dia dibunuh oleh ejen yang tidak diketahui (CIA?, FBI?, KGB?,GESTAPO?, M15?, M16?, MOSSAD?, Freemason?). dia mati sebelum berikan ceramah berkaitan "New World Order" di connvention centre di sweden yang berkaitan dengan pakatan zionis, freemason, illuminati. professor ni ada bukti yan kukuh, wujudnya pakatan bersama ni.... dan dia nak menyebarkan kebenaran.. tapi sayangnya, dia mati sebelum sempat waktunya....
knapa kita tak ambil inisiatif sendiri menubuhkan satu jurusan mengkaji tentang yahudi nihh?. kita kaji tentang perangai, sikap, pemikiran yahudi . anak©÷ yahudi dari kecik, mereka diajar membenci umat islam dan agama yang lain (kristian, budha, dan lain©÷) kat sekolah gak ada mata pelajaran tentang membenci agama lain (terutama Islam) siap ada exam lagik tu!..... tapi sayangnya kita ni dah lama ikut telunjuk yahudi ni tanpa disedari walaupun tanpa kerelaan kita sendiri.

masa codezza rice mai kat kl convention centre.., depa dok buat protes, nak jumpa betina hitam legam (anjing suruhan) tu nak buat pa?. bukannya dia nak dengaq kata kita. kalau aku kata depa ni bodoh, dak gak, depa yang demostrasi ni kebanyakkanya berakal, blajaq tinggi©÷ sampai pi U.K, U.S, kot mana¡√©3 pun lah!. kat negara depa sendiri, rakyat depa dok buat demostrasi lagi hebat pun, kerajaan U.S buat tak reti... ni yang kita dok buat demo, lagi dok gelak sakan la depa. kita dok buat demo, bakaq sana, bakaq sini, kita dok terjerit jerit sana sini.., dia (betina hitam legam) tu dok seronok menekan piano menghiburkan hati, sambil dibackup alunan irama lagu demostrasi kat luar tu yang kita dok terjerit jerit.....

codezza mai pun dok crita pasal dok nak genjatan senjata.... pendamaian la, apa la.... dia kat malaysia dok bercakap pakai air liuq, U.S, Israil dok bercakap pakai peluru hentam umat islam.... bilanya nak abih?


Posted: 01 August 2006 at 10:23pm

Kata Kersani: knapa kita tak ambil inisiatif sendiri menubuhkan satu jurusan mengkaji tentang yahudi nihh?. kita kaji tentang perangai, sikap, pemikiran yahudi.


Jawaban saya terutama terhadap kata-kata tersebut: Saya sokong 100 peratus! Kaji sejarah Yahudi sejak wujudnya 12 pecahan Bani Israel daripada anak-anak Nabi Yaakub, sampai ke bab Samiri zaman Nabi Musa suruh orang sembah lembu emas, sampai mereka sesat 40 tahun mencari Baitul Muqaddis, sampai mereka yang mendustakan keRasulan Nabi Sulaiman, dikatanya bagind ahli sihir, sampai bab mereka mengengkari dan membunuh alim-ulamak dan para Nabi, sampai mendustakan Nabi Isa lalu mencipta konsep Trinity dan Kristianiti, sampai cuba hapuskan Islam dan racun Nabi Muhammad. Sampai la ni nak promote kononnya ada keturunan Nabi Isa sebagai orabng berdaultat untuk bertakhta kat Baitul Muqaddis dan mengamankan dunia, lalu novel-novel propaganda halus seperti The Da Vinci Code, Holy Blood and Holy Grail, sampai Judas Gospel pun ada (kaje le... Judas tu sape...)

Kaji rancangan Iluminati, Freemason, hubungkait ngan Mossad, CIA, MI6 dan macam-macam lagi... Bukak juga cite pasal lingkaran ular Zionis yang bermula dari Greek sekitar 400 BC, yang siap ada petanya sekali... Kenapa depa mula dari situ... Apakah yang dicipta di Greek zaman itu sampai kesannya mendalam mempengaruhi iklim sosiopolitik dunia sekarang? Bukak balik dokumen Protocols of the Elders of Zion dan cari jalan nak counter balik...

Tapi masalahnya, orang Melayu pun ramai tak caya benda ni wujud... Dikatanya kita ni conspiracy theories.... Itu belum kira Melayu Zionis (juak-juak diaorang le tu) yang dah ditanam merata nak bagi disinformation - main perang saraf supaya jiwa kita jadi celaru.... Macam-macam jurus ada... Yang ada berlagak macam ulamak tapi merosakkan akidah cara halus, yang ada gunakan hiburan promote dunia tanpa batasan... Macam-macam... Depa tu tengah dok pantau forum-forum cam ni... Jaga-jaga...

Ya Allah... Hambamu yang hina ini meminta supaya dibukakan mata bangsaku atas apa yang sebenarnya sedang berlaku di bumi ini... Dan berilah kami kesedaran dan kekuatan untuk mendaulatkan balik Islam di mukabumi ini. Amin...


Posted: 03 August 2006 at 6:51pm

Yang ni pula respons saya terhadap kata-kata tertera di bawah:

Nakia wrote:
Hmmm kat CVT ni kan ramai otai pukulan jarak jauh maka ingin aku menyeru "Wahai otai2 pukulan jarak jauh tolong scan jet2 Zionis & hantar "power" punya zikir kasi letup semua itu jet2 Zionis ", Sila sila jangan malu2 otai semua, Bila lagi nak sumbangkan tenaga..

Dulu dalam dua tahun lepas, aku pegi le rumah bapak angkat aku kat Janda Baik lepas lama tak gi sana... Jumpa le satu pakcik yang aku tak pernah nampak, katanya dah seminggu dok tumpang sana... Kat ruang tamu lak macam-macam benda dia ada kat lantai, batu, keris, pedang panjang sangkut kat tingkap rumah pun ada. Kata dia, dia buat keja bomoh part-time kat arae Semantan. Ngan dia berasal daripada keluarga Sayyid campur kerabat diraja Selangor.
Lepas tu dia bangun bawak keluar pedang... Aku pun tanya: "Pakcik! Pakcik nak buat apa dengan pedang tu?" Jawab dia: "Aku geram le tengok Bush... Aku nak bunuh dia."

Masa tu Bush baru attack Iraq, lepas Afghanistan dah lingkup.
Pas tu dia kata kalau ada 40 orang yang dapat Haji Mabrur, kalau pakat sama-sama doa, mesti kojol Bush! Dia pun duduk kat lantai dan ambik satu kalung kain warna hijau ngan ada macam bantal kecik kat hujung. Katanya ada tanah Masjidil Haram kat dalam. Lepas tu dia pegang kat tangan dan biar benda tu tergantung. Dia pun tanya kat benda tu: "Ada tak 100 orang Haji Mabrur kat Malaysia ni?"

Benda tu gerak sikit pas tu berhenti. Ertinya tak de le tu....
Pas tu tanya lagi ada tak 40. Sama jugak... Gerak sat pas tu berenti... Tanya punya tanya, sampai le soalan ada tak antara 5 ngan 10 orang Haji Mabrur? Baru le benda tu gerak lama ngan pusing. Dia pun kata: "Hmm... Tak sampai 10 orang ada Haji Mabrur kat Malaysia ni..."

Diam sat... Pas tu dia tanya lagi... Ada tak 40 orang Haji Mabrur kat Nusantara... Jawabnya tak (ikut kata dia le)... Tanya pulak kat dunia ni ada tak 40 Haji Mabrur... Pun sama, takda...
Habis tu dia kata, susahlah cam ni... Camana lah nak bunuh Bush?
Camana tu kawan-kawan... Camana le kita nak tembak n jurus Bush, Blair dan Zionis ni yek? Macam-macam le zaman sekarang ni... A'kum


Posted: 04 August 2006 at 10:41pm

Apapun kuatkan semangat dan dalaman... Amalkan le apa yang patut supaya lebih bersedia menerima cabaran masa hadapan... Amalan yang dimaksudkan tidak semestinya sekadar tambah zikir dan solat. Mungkin kita patut belajor sedikit demi sedikit hidup tanpa keperluan asas dan segala kesenangan hidup sekarang....

Apa kata kawan-kawan semua jika berlaku bencana yang melumpuhkan sistem kewangan negara... Duit tak bole pakai, minyak tak guna... Tak da kerja, tak da sumber pendapatan, kereta tak leh pakai? Dah bersediakah untuk menghadapi kemungkinan ini? Sedangkan bila takda gula pun dah banyak orang gelabah?

Untuk saudara Nakia... Contoh yang saya beri tentang pakcik yang mahu bunuh Bush itu bukanlah untuk menghina saudara atau bermain-main dengan semangat jihad. Cerita itu adalah cerita betul, bukan dibuat-buat. Maka saya ketengahkan sebagai contoh untuk kita berfikir, boleh ke kita jatuhkan Bush, Blair n Zionis setakat dengan semangat dan doa? Berapa jauh makbulnya doa kita dengan diri yang berkarat selalu makan hasil dalam sistem kewangan dan perbankan yang bercampur-aduk dengan riba'?

Itu aje untuk renungan... Sanggupkah kita meninggalkan kesenangan dunia moden untuk mengotakan satu perjuangan. A'kum


Posted: 12 September 2006 at 5:26pm

Subhanallah... Bole terkunci mulut aku terus bila baca posting-posting semenjak 2-3 hari kebelakangan ni...

Thread "Perang akhir zaman" ni le yang aku pertama buat posting dan bukak thread kat Forum CVT ni setelah lebih 3 bulan jadi pembaca tanpa mendaftarkan nama... Bila tergerak nak masuk posting, aku terus je bukak thread ni pas tu ajak orang fikir akan kemungkinan betapa dekatnya perang akhir zaman dan kaitannya dengan beberapa cite lama yang aku tahu... Tu pun jenuh pasal banyak yang skeptik.. Maklumlah, orang baru... Tiba-tiba je bukak cerita bukan-bukan...
Sekarang ni aku tengok ramai dah mula nak cari salasilah dan wasilah diri... Ramai dah fikir secara serius akan betapa dekatnya perang akhir zaman lalu ramai gak yang dah cari jalan nak dapatkan haq masing-masing dalam mengatur saf, kedudukan dan peranan...

Apa aku nak cakap yek... Alhamdulillah le... Terharu pun ade...
Apapun... Allahuakbar! Allahumasali ala Muhammad wa ala ALI MUHAMMAD!
Tidak Melayu hilang di dunia! A'kum!


Posted: 14 September 2006 at 11:39am

Ramai forumer menyatakan minta mencari salasilah keluarga dan wasilah diri masing-masing. Ada yang bertanyakan apa patut dibuat sekarang. Ini satu cadangan kepada saudara Belagak:
A'kum... Hang ajak Abnormal ngan Archer soreh... Bukak balik suma cite lama belah Banjar sampai ke Sheikh Muhammad Arshad al-Banjari, juga tentang anak-anak raja Banjar yang berkelana meninggalkan istana membawa diri ke Tanah Melayu...

Kalo boleh, trace balik suma anak-cucu yang terlibat dan satukan mereka... Ada senjata-senjata lama yang perlu diperjodohkan kembali... Muafakat le sama-sama... Kalo ada pergaduhan dan perselisihan nenek-moyang dahulu, hurai setakat mencari punca permasalahan lepas tu saling maaf-memaafi lah. Buang yang keruh, ambik yang jernih...

Sekrang ni, kita mahu semua yang terlibat tahu sejarah sebenar Melayu Islam dan sejarah keluarga untuk disambungkan balik salasilah dan wasilah untuk menumpang aliran kekuatan purba yang wujud dalam darah-daging keluarga... Semuanya untuk memartabatkan kembali agama, bangsa dan negara...

Maka seboleh-bolehnya, hilangkan kepentingan dan kehendak peribadi seperti untuk menjadi kaya, mendapat nama, kedudukan atau mengorat pompuan... Kalau ada kepentingan peribadi pun setakat untuk mencapai kebahagian dan keredhaan Allah, satu hakikat yang cuma boleh dicapai apabila kita tahu tugas masing-masing di mukabumi terutama untuk menyabut cabaran akhir zaman lalu bertekad dan mencari jalan untuk melaksanakannya... A'kum!


Posted: 15 September 2006 at 12:45pm

Ada yang bertanya tentang peranan Tanah Melayu akhir zaman nanti, maka jawab saya:
Betul le tu Tanah Melayu... Tapi musti ingat seluruh Nusantara tu Tanah Melayu jugak...Akhir zaman nanti, bila sampai masanya, jangan terperanjat kalo berlaku banyak gempa-bumi, letusan gunung berapi dan peristiwa katastropik yang akan mengubah bentuk-bumi secara radikal sehingga Sumatera rapat kembali dengan Semenanjung lalu cuma dipisahkan sebuah sungai besar yang memiliki beberapa cabang besar terutama di Perak dan Muar...

Repeat balik keadaan dalam 700 tahun gitu, sejurus selepas Sultan Malikus Salih yang mengasaskan kerajaan Samudera-Pasai mangkat dalam tahun 1297 Masihi gitu... Baru le nampak kenapa Aceh dipanggil Serambi Mekah, Kelantan (dan Pattani) juga ada jolokan yang sama...

Yang aku jalan-jalan tu bukan carik exact point kebangkitan tapi menyusur balik perjalanan nenek-moyang dahulu kerana ada clue-clue tertentu yang ditinggalkan sepanjang perjalanan tu... Itu aje...A'kum!


Posted: 15 September 2006 at 10:11pm

Tentang bab kepimpinan pula: A'kum kawan-kawan...
Bab kepimpinan MESTI DARIPADA QURAISH tu memang Rasulullah SAW ada sebut kerana kelebihan yang Allah telah kurniakan ke atas mereka banyak termasuk kesempurnaan akal, ketajaman fikiran, rupa-paras elok, kefasihan lidah dan banyak sifat-sifat muluk yang layak dicontohi masyarakat... Tapi ada gak pihak yang menafikannya sebagai hadis dhaif... Ini le yang golongan gharib (mereka yang tak dapat membuktikan asal-usul, entah keturunan gangster dan penyamun mana, maaf ya kata-kata ini sedikit kesat) dok nak lawan... Sebab depa pun teringin nak jadik pemimpin lebih-lebih lagi dalam sistem demokrasi yang banyak menaikkan orang keturunan buruk tamak haloba, kaki perempuan, pemakan rasuah yang takda sifat semulajadi kasih-sayang untuk mempertahankan agama, bangsa dan negara sebagai para penguasa.

Tu le masalah orang skerang... Kalo dulu, orang mesti check siapa nenek-moyang hang... Ada tak baka kepimpinan yang ada jiwa kesatria sanggup mengorbankan diri untuk kesejahteraan masyarakat di bawah pimpinannya tapi sekarang semua main bo aje... Ada duit bole beli undi dan jiwa sampai tanahair, agama dan bangsa pun tergadai... Maka penyangak pun diangkat jadik ketua masyarakat, tu yang duit derma masjid pun habis disapu bersih...
Entah le... Engkorang carik sendiri le kesahihan kata-kata tentang keutamaan keturunan dalam mengatur masyarakat ni...

Bila nak makan sayur, tahu pulak memilih sayur tu datang daripada mana, takut ada penyakit le atau kurang zat... Kucing pun tahu tengok baka, tahu plak pilih kucing parsi ngan kucing siam daripada kucing kurap entah apa-apa... Tapi bila cari pemimpin, tiba-tiba orang zaman sekarang cukup pandai... Siapa kisah pasal keturunan? Kita pilih aje le sapa yang popular... Kalau cam tu,sukahati engkorang le...

Aku nak elaborate lagi sekrang ni pun tak da mood sangat... Biar orang lain sambung yek... Biar kita kenal apa itu Quraish, seterusnya yang terpilih antara Quraish iaitu Bani Hashim, seterusnya yang terpilah daripada Bani Hashim iaitu Ahlul Bait anak cucu keturunan Nabi daripada keturunan Saidina Hassan dan Hussein setrusnya tapis lagi dan lagi sampai boleh kenal keutamaan keturunan Sultanul Awliya Sheikh Abdul Qadir al-Jilani dan pecahan-pecahannya yang lebih afdah mengatur kesejahteraan umat sejagat. A'kum!

Begitulah sedikit-sebanyak cerita yang terkeluar di sebalik perbincangan "Perang Akhir Zaman". Semoga pembaca terhibur dan mendapat manfaat daripada kisah tidak seberapa ini, Insyaallah! :]

url : http://merahsilu.blogspot.com/2006/12/perang-akhir-zaman-3

1 comment:

Anonymous said...

cmne yahudi berjaya?? ilmu.....
napa islam x berjaya?? boikot,demonstrasi
so....ilmu lebih berkuasa
belajarla berilmu...
insyaAllah